ΑΘΗΝΑ
02:09
|
10.05.2024
Τα πλήθη κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν «Δώσε μας πίσω τη Μαργκό!» και "Το ουράνιο τόξο δεν σε προσβάλλει!"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι που κυμάτιζαν σημαίες ουράνιου τόξου διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο στο κέντρο της Βαρσοβίας για να απαιτήσουν την απελευθέρωση ακτιβίστριας της LGBTQ κοινότητας που κατηγορείται ότι κρέμασε πανό ουράνιου τόξου πάνω σε αγάλματα του Ιησού και ότι κατέστρεψε το φορτηγό υποστηρικτή της καμπάνιας κατά της άμβλωσης.

Τα πλήθη κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν «Δώσε μας πίσω τη Μαργκό!» και «Το ουράνιο τόξο δεν σε προσβάλλει!» έξω από το Παλάτι Πολιτισμού της Βαρσοβίας. Στην ειρηνική συγκέντρωση χειροκροτήθηκαν ακτιβιστές που κρέμασαν μια σημαία ουράνιου τόξου σε ένα άγαλμα μπροστά από το Παλάτι, ενώ αστυνομικοί μαγνητοσκόπησαν την ενέργεια και τους επικεφαλής της διαμαρτυρίας.

Την Παρασκευή η αστυνομία συνέλαβε 48 άτομα, τα οποία προσπαθούσαν να σταματήσουν τις αρχές από τη φυλάκιση της ακτιβίστριας Μαργκό.

Στην Πολωνία η πρόσφατη επανεκλογή του Αντρέι Ντούντα (ο οποίος υιοθέτησε σκληρή στάση κατά της LGBTQ κοινότητας) στην Προεδρία θεωρήθηκε ως ακόμη μια οπισθοχώρηση σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια χώρα που επί κυριαρχίας του εθνικιστικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) έχει σημειωθεί μια γενικότερη στροφή προς τον κοινωνικό συντηρητισμό. Αρκετοί δήμαρχοι φιλικοί στην κυβέρνηση την προηγούμενη περίοδο ανακήρυξαν μάλιστα την περιοχή τους «LGBT free zone».

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα