ΑΘΗΝΑ
13:02
|
18.04.2024

Επίθεση αυτοκτονίας σε στρατόπεδο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι βομβιστής αυτοκτονίας πιθανώς στρατολογημένος από την οργάνωση τζιχαντιστών Αλ Σαμπάμπ. Η επίθεση […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση αυτοκτονίας σε στρατόπεδο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι βομβιστής αυτοκτονίας πιθανώς στρατολογημένος από την οργάνωση τζιχαντιστών Αλ Σαμπάμπ. Η επίθεση προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον οκτώ στρατιωτών και πάνω από 14 τραυματίες.

Δεν είναι τυχαίο πως η νέα επίθεση στο στρατόπεδο σημειώνεται ένα 48ωρο από την νέα φάση κλιμάκωσης των επιχειρήσεων του σομαλικού στρατού έναντι των τζιχαντιστών της Αλ Σαμπάμπ. Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγες βδομάδες αφότου έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου ο προηγούμενος πρωθυπουργός  εξαιτίας της αποτυχίας του βελτιώσει την κατάσταση ασφαλείας ενόψει των (προγραμματισμένων για τις αρχές του 2021) βουλευτικών εκλογών.

Ας σημειωθεί πως η επίθεση αυτοκτονίας  έγινε κοντά στο νέο αθλητικό στάδιο της πρωτεύουσας που είναι για τη σομαλική κυβέρνηση ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια ως σύμβολο ανοικοδόμησης και αναγέννησης της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα