ΑΘΗΝΑ
10:09
|
18.05.2024
Έξι Γάλλοι τουρίστες και δύο Νιγηριανοί μεταξύ οκτώ ανθρώπων που σκοτώθηκαν από ένοπλους στο Νίγηρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι Γάλλοι και δύο Νιγηριανοί μεταξύ οκτώ ανθρώπων που σκοτώθηκαν από ένοπλους στο Νίγηρα, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, AFP.

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή του Νίγηρα που είναι βιότοπος για τα τελευταία κοπάδια καμηλοπάρδαλης στη δυτική Αφρική. Οι δράστες κινήθηκαν με μηχανές υψηλού κυβισμού προς τους Γάλλους τουρίστες, τον οδηγό και τον ξεναγό τους, με τους δύο τελευταίους πολίτες του Νίγηρα. Η ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών δεν έχουν γίνει γνωστή.

Η προεδρία της Γαλλίας δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το γεγονός, ενώ δεν έχει ακόμη καταγραφεί απάντηση από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ή από την κυβέρνηση του Νίγηρα.

Τα τελευταία χρόνια στην επικράτεια της χώρας δραστηριοποιούνται ισλαμιστικές ομάδες, με γνωστότερη την τζιχαντιστική Μπόκο Χαράμ. Πρώην αποικιακή δύναμη στην περιοχή, η Γαλλία ξεκίνησε έναν συνασπισμό συμμάχων της Δυτικής Αφρικής και της Ευρώπης τον Ιούνιο για να πολεμήσει τους ισλαμιστές μαχητές στην ευρύτερη περιοχή του Σαχέλ που περιλαμβάνει τον Νίγηρα.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα