ΑΘΗΝΑ
10:31
|
25.04.2024
Σφοδρή επίθεση κατά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, εξαπολύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25, με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού αξιωματούχου στην Εύβοια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρή επίθεση κατά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, εξαπολύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25, με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού αξιωματούχου στην Εύβοια, ενώ το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως δεν ελήφθησαν έγκαιρα τα προληπτικά μέτρα και το ΚΚΕ κάνει λόγο για συστηματική και χρόνια ολιγωρία των αρμόδιων κρατικών φορέων.

Το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι «με πέντε συμπολίτες μας νεκρούς και δύο αγνοούμενους, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είναι ενοχλημένος. Ενοχλημένος για το θράσος της διατύπωσης του εύλογου ερωτήματος “γιατί δε λειτούργησε το 112”. Η απάντηση του και μόνο είναι λόγος παραίτησης όχι του ιδίου, αλλά σύσσωμης της κυβέρνησης: “αν είχε λειτουργήσει, θα είχαμε εκατόμβες νεκρών”». Γίνεται παράλληλα λόγος για «κυνική ομολογία ότι το κράτος αδυνατεί να δώσει εν μέσω μιας απόλυτα προβλέψιμης κρίσης μια χρήσιμη οδηγία στους πολίτες που να μην τους κάνει να πάρουν τα βουνά».

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε «Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις ενδεχόμενες ολιγωρίες κι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού είναι απολύτως βάσιμα και εύλογα» σημειώνοντας ότι «σε αυτά τα ερωτήματα δεν μπορεί να δώσει αξιόπιστες απαντήσεις η συστηματικά ψευδόμενη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», αλλά πως «αξιόπιστες απαντήσεις μπορεί να δώσει μόνον ο αρμόδιος Εισαγγελέας όταν παρέμβει».

ο Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας πως «σε αυτές τις τραγικές στιγμές, δεν συγχωρείται καμιά ολιγωρία και αδράνεια της κρατικής μηχανής».

Όπως σημειώνει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, «παρά την επίσημη πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για την εκδήλωση έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν ελήφθησαν δυστυχώς τα προληπτικά μέτρα που αρμόζουν στην πρόβλεψη τέτοιας κακοκαιρίας».

Το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας πως «σε αυτές τις τραγικές στιγμές, δεν συγχωρείται καμιά ολιγωρία και αδράνεια της κρατικής μηχανής». Όπως σημειώνει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, «παρά την επίσημη πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για την εκδήλωση έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν ελήφθησαν δυστυχώς τα προληπτικά μέτρα που αρμόζουν στην πρόβλεψη τέτοιας κακοκαιρίας».

Πηγή: https://www.voria.gr/article/kinal-gia-evvia-tis-tragikes-stigmes-den-sigchorite-kamia-oligoria

Το ΚΚΕ ζητά για την Εύβοια κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μέτρα ανακούφισης των πληγέντων. Όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, «οι κυβερνήσεις και όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, υλοποιούν έργα και υποδομές, με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα