ΑΘΗΝΑ
02:32
|
19.04.2024

Το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Τουρκίας Αναντολού (το οποίο αγνοεί ότι η Ρωσία στις 12 του μήνα καταγράφει το δικό της εμβόλιο) αναφέρει, ότι μετά […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Τουρκίας Αναντολού (το οποίο αγνοεί ότι η Ρωσία στις 12 του μήνα καταγράφει το δικό της εμβόλιο) αναφέρει, ότι μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα, η Τουρκία έχει γίνει η τρίτη χώρα που αναπτύσσει εμβόλια σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή.

Μιλώντας στα εγκαίνια του Κέντρου Αριστείας του TUBITAK (Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας) στην περιοχή Gebze της βορειοδυτικής επαρχίας Kocaeli, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην ανάπτυξη εμβολίων και φαρμάκων κατά του COVID-19 σε συνεργασία με κρατικούς, ιδιωτικούς φορείς και πανεπιστήμια.

«Η πλατφόρμα COVID-19 Turkey, που ιδρύθηκε από την TUBITAK, εργάζεται επί του παρόντος σε οκτώ διαφορετικά εμβόλια και 10 διαφορετικά ιατρικά προγράμματα [για το COVID-19]», πρόσθεσε.

Οι δοκιμές σε ζώα για δύο υποψήφια εμβόλια έχουν ολοκληρωθεί. Ένα από αυτά μάλιστα, πήρε την ειδική άδεια και μπήκε στην κλινική του φάση για δοκιμές στον άνθρωπο, συνέχισε ο Ερντογάν. 

Η Τουρκία έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής 239.622 κρούσματα, ενώ  222.656 άνθρωποι έγιναν καλά από το νέο κορονοϊό, με τον αριθμό των θανάτων να ανέρχεται σε 5.829.  Τα επίσημα νούμερα που δίνει η Τουρκία, από την αρχή της πανδημίας, αμφισβητούνται από την ιατρική κοινότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα