ΑΘΗΝΑ
05:47
|
01.07.2024
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο στη Λα Παζ, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών στην 6η Σεπτέμβρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις εντείνονται σε ολόκληρη τη χώρα, ο ηγέτης της Ένωσης Εργατών της Βολιβίας (COB) Χουάν Κάρλος Χουαράτσι ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η οργάνωση δεν θα παρευρεθεί στη συνάντηση που πρότεινε να διεξαχθεί μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων η επικεφαλής του μεταπραξικοπηματικού καθεστώτος και μεταβατική πρόεδρος της χώρας, Τζανίν Ανιές.

“Η Ένωση Εργατών προτρέπει σε απεριόριστη γενική απεργία με κινητοποιήσεις που απαιτούν εκλογές στις 6 Σεπτεμβρίου”, δήλωσε ο Χουαράτσι. Υπενθυμίζεται πως το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο της Βολιβίας ανακοίνωσε την Πέμπτη 24 Ιουλίου την αναβολή -για δεύτερη φορά-των γενικών (προεδρικών και κοινοβουλευτικών) εκλογών για την 18η Οκτωβρίου από την 6η Σεπτεμβρίου, με αφορμή την ολοένα και με αυξανόμενους ρυθμούς εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο στη Λα Παζ, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών τον Σεπτέμβρη. Τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί αποκλεισμοί δρόμων με τα αιτήματα των κινητοποιήσεων να είναι εκτός της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών και η αντιμετώπιση της ακροδεξιάς βίας.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα