ΑΘΗΝΑ
04:47
|
20.04.2024

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας του κοινοβουλίου της Λιβύης, Ταλάλ Αλ Μιχούμπ, χαιρέτισε την πρόσφατη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας του κοινοβουλίου της Λιβύης, Ταλάλ Αλ Μιχούμπ, χαιρέτισε την πρόσφατη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο,  σε δηλώσεις του στο δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Libya Al-Hadath.

Το κοινοβούλιο της Λιβύης, δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης του Σάρατζ (GNA) η οποία υπέγραψε συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ της Λιβύης με την Τουρκία παίρνοντας ως αντάλλαγμα την στρατιωτική υποστήριξη της Άγκυρας στον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Λιβύη, ανάμεσα στους στρατούς του Σάρατζ και του Χαφτάρ. O Αλ Μιχούμπμ, του κοινοβουλίου της Λιβύης,  επισήμανε ότι η οριοθέτηση Ελλάδας-Αιγύπτου,  είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, και θα παρεμποδίσει τις φιλοδοξίες του Ερντογάν στην Τρίπολη. Όπως σημείωσε, το τουρκολιβυκό σύμφωνο που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας είναι άκυρο.

«Η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Αιγύπτου και της Ελλάδας να εκμεταλλευτούν τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο και θα αντισταθμίσουν τις προσπάθειες της Τουρκίας να διεκδικήσει ένα μερίδιο», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα