ΑΘΗΝΑ
11:50
|
18.05.2022
Ο Ντραρενί, 40 ετών, έχει γίνει σύμβολο για τον αγώνα για την ελευθερία του λόγου στον τύπο στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Καλέντ Ντραρενί, ανεξάρτητος δημοσιογράφος της Αλγερίας και τοπικός ανταποκριτής στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TV5 Monde και στην οργάνωση Reporters Without Borders (RWB), καταδικάστηκε για “υποκίνηση άοπλης συγκέντρωσης” και “υπονόμευση της ακεραιότητας της εθνικής επικράτειας” μετά την δημοσιογραφική από μέρους του κάλυψη του κινήματος Χιράκ στις 7 Μαρτίου.

Ο Ντραρενί, 40 ετών, έχει γίνει σύμβολο για τον αγώνα για την ελευθερία του λόγου στον τύπο στη χώρα.”Αυτή είναι μια πολύ βαριά ετυμηγορία για τον Καλέντ Ντραρενί. Τρία χρόνια φυλάκισης. Είμαστε έκπληκτοι. Ο φάκελος του είναι άδειος”, δήλωσε η δικηγόρος του, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Αλγερινής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (LADH).

Στις αρχές Αυγούστου, το γραφείο του γενικού Εισαγγελέα της Αλγερίας είχε ζητήσει φυλάκιση τεσσάρων ετών για τον Ντραρενί και δύο υπερασπιστές του και μέλη του κινήματος Χιράκ. Ο εισαγγελέας του δικαστηρίου είχε επίσης απαιτήσει την επιβολή δυσβάσταχτου προστίμου εναντίον των τριών κατηγορουμένων, καθώς και στέρηση των αστικών τους δικαιωμάτων.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα