ΑΘΗΝΑ
14:34
|
24.04.2024
Η Σαουδική Αραβία τερμάτισε τη δανειακή υποστήριξη και την προμήθεια πετρελαίου στο Πακιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σαουδική Αραβία τερμάτισε τη δανειακή υποστήριξη και την προμήθεια πετρελαίου στο Πακιστάν λόγω της κριτικής της ηγεσίας του κράτους της Νότιας Ασίας ότι ο υπό σαουδαραβική ηγεσία Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) δεν κάνει αρκετά για να πιέσει την Ινδία στο ζήτημα του Κασμίρ, σηματοδοτώντας ένα νέο ορόσημο στις διαρκώς επιδεινούμενες σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων.

Το Πακιστάν αναγκάστηκε την περασμένη εβδομάδα να αποπληρώσει ένα δάνειο Σαουδικής Αραβίας ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο ζήτησε το βασίλειο, αφού το Πακιστάν επέμεινε να του επιτραπεί να ηγηθεί των ενεργειών υποστήριξης του OIC για το Κασμίρ, μια περιοχή υπό ινδική κυριαρχία αλλά διεκδικούμενη και από το Πακιστάν, της οποίας η αυτονομία καταργήθηκε πέρυσι.

Το δάνειο ήταν μέρος ενός πακέτου 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία τον Νοέμβριο του 2018, το οποίο περιελάμβανε συνολικά δάνεια 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μια πιστωτική διευκόλυνση ως προς την προμήθεια πετρελαίου ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτές οι συμφωνίες υπογράφηκαν τότε όταν ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Πηγές: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα