ΑΘΗΝΑ
20:41
|
16.04.2024

Με δύο ψήφους υπέρ, και μία κατά, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ έβγαλε σήμερα μία ασυνήθιστη απόφαση: Ματαίωσε τα σχέδια που προωθούσαν (κατά τη συνήθη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με δύο ψήφους υπέρ, και μία κατά, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ έβγαλε σήμερα μία ασυνήθιστη απόφαση: Ματαίωσε τα σχέδια που προωθούσαν (κατά τη συνήθη διαδικασία) αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού για την κατεδάφιση της γκαρσονιέρας μίας μητέρας οκτώ παιδιών, ο 49χρονος σύζυγος της οποίας, Νάζμι Αμπού Μπακρ, είχε θεωρηθεί υπεύθυνος για το θανατηφόρο λιθοβολισμό Ισραηλινού 21χρονου στρατιώτη στις αρχές του χρόνου.

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε περίπου δύο μήνες αφότου αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού κατοχής αποφάσισαν να «παγώσουν» τα σχέδια κατεδάφισης εξαιτίας προσφυγής δικηγόρου της οικογένειας των Παλαιστινίων στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η ματαίωση των σχεδίων κατεδάφισης του μικρού σπιτιού που στέγαζε εννιά άτομα δεν ικανοποίησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου που σχολίασε πως είναι «λυπηρό το Ανώτατο Δικαστήριο να αρνείται το αίτημα κατεδάφισης του σπιτιού ενός τρομοκράτη που σκότωσε τον στρατιώτη Αμιτ Μπεν Ιγκάλ». Απαίτησε επανεξέταση της απόφασης από διευρυμένο προεδρείο λέγοντας πως η δουλειά του ως πρωθυπουργού «είναι να καταστρέφει τα σπίτια τρομοκρατών».

Οι ισραηλινές αρχές εδώ και χρόνια εφαρμόζουν την απάνθρωπη τακτική της συλλογικής τιμωρίας σε βάρος των Παλαιστινίων κατεδαφίζοντας τα σπίτια αυτών που καταδικάζονται ως ένοχοι επιθέσεων σε βάρος Ισραηλινών στρατιωτών και Εβραίων εποίκων. Πολλές φορές αναγκάζουν τους Παλαιστίνιους να κατεδαφίσουν οι ίδιοι τα σπίτια τους για να μην επιβαρυνθούν με τεράστια πρόστιμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα