ΑΘΗΝΑ
09:38
|
26.04.2024

Την ματαίωση της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μεταξύ 5 και 13 Σεπτεμβρίου, και νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid19 σε περιφέρειες […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ματαίωση της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μεταξύ 5 και 13 Σεπτεμβρίου, και νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid19 σε περιφέρειες της χώρας ανακοίνωσε το απόγευμα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Από 17 Αυγούστου η είσοδος σε αεροδρόμια της Ελλάδας από Σουηδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ισπανία και Ολλανδία θα επιτρέπεται μόνο σε επισκέπτες που έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ που θα έχει διενεργηθεί 72 ώρες νωρίτερα.

Σε όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας, το ίδιο διάστημα, επιβάλλεται ως υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού διαγνωστικού τεστ για covid19. Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν 750 ατόμων τη μέρα στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς.

Ματαιώνονται, μέχρι νεωτέρας, σε όλη τη χώρα δημόσιες εκδηλώσεις με όρθιους (κοινό), συμπεριλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

Από αύριο, 11 Αυγούστου ως τις 23/8 δεν θα λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας. Το ίδιο θα ισχύει και για τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση ενδέχεται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα