ΑΘΗΝΑ
03:42
|
25.04.2024
Οι Μαυρικιανοί σχηματίζουν αλυσίδες από μαλλιά και φύλλα σε έναν εικοσιτετράωρο αγώνα να καθαρίσουν το πετρέλαιο που διαρρέει από ένα ιαπωνικό πλοίο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Μαυρικιανοί σχηματίζουν αλυσίδες από μαλλιά και φύλλα σε όσε έναν εικοσιτετράωρο αγώνα να καθαρίσουν το πετρέλαιο που διαρρέει από ιαπωνικό πλοίο στις που προσάραξε στις παρθένες παραλίες του Ινδικού Ωκεανού.

Το MV Wakashio, που ανήκει στην Nagashiki Shipping Company και διαχειρίζεται η Mitsui OSK Line, άρχισε να έχει διαρροή καυσίμων την περασμένη εβδομάδα αφού χτύπησε έναν ύφαλο λίγο έξω από το νησί του Μαυρικίου. Ο Μαυρίκιος έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γαλλία πρώην αποικιοκρατική δύναμη και με την κτήση της νήσου Ρεουνιόν σε πολύ κοντινή απόσταση, έστειλε βοήθεια σε αυτό που η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace περιέγραψε ως σημαντική οικολογική κρίση.

Η πετρελαιοκηλίδα βρίσκεται κοντά στο θαλάσσιο πάρκο Blue Bay, γνωστό για τα εντυπωσιακά κοράλλια και μυριάδες είδη ψαριών. Ο Μαυρίκιος βασίζεται στον τουρισμό ως σημαντική συνεισφορά στην οικονομία του, 63 δισεκατομμύρια ρουπίες (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια) πέρυσι. Τουλάχιστον 1.000 τόνοι πετρελαίου εκτιμάται ότι έχουν ήδη διαρρεύσει.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα