ΑΘΗΝΑ
14:09
|
26.06.2024
Τουλάχιστον 13 άτομα τραυματίστηκαν μετά από φωτιά που πυροδότησε μια τεράστια έκρηξη σε ένα βενζινάδικο στη νοτιοδυτική Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 13 άτομα τραυματίστηκαν μετά από φωτιά που πυροδότησε μια τεράστια έκρηξη σε ένα βενζινάδικο στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Πλάνα της έκρηξης έδειξαν μια τεράστια πύρινη μπάλα να υψώνεται στον ουρανό πάνω από την πόλη του Βόλγκογκραντ.

Δέκα από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα θύματα περιελάμβαναν πυροσβέστες που είχαν κληθεί στο βενζινάδικο για να αντιμετωπίσουν την αρχική πυρκαγιά στις 12.40 μ.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με το υπουργείο έκτακτης ανάγκης της Ρωσίας.

«Οι πυροσβέστες κυριολεκτικά διασκορπίστηκαν από το ωστικό κύμα της έκρηξης», δήλωσε ο Βλαντίσλαβ Κόπιεφ, επικεφαλής της 1ης μονάδας πυρκαγιάς και διάσωσης της περιοχής, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η αρχική πυρκαγιά πιστεύεται ότι ξεκίνησε από εκκένωση στατικού ηλεκτρισμού καθώς το καύσιμο αντλούταν από ένα βυτιοφόρο όχημα σε μια υπόγεια δεξαμενή αποθήκευσης.

Το προσωπικό είχε εκκενώσει το σταθμό πριν από την έκρηξη, η οποία προκάλεσε μια μεγαλύτερη πυρκαγιά, η οποία απλώθηκε σε 1.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ο Μάξιμ Τσέρτοβι, ένας από τους πυροσβέστες που παρευρέθηκαν, είπε: «Αισθανόμενος το ωστικό κύμα, έπεσα στο έδαφος. Κοιτώντας ψηλά, είδα το βενζινάδικο να καίγεται, και τις φλόγες να ανεβαίνουν αρκετά μέτρα σε ύψος. “

Εβδομήντα πυροσβέστες αντιμετώπισαν τη φωτιά. Τα πληρώματα ανέπτυξαν ένα ρομπότ πυρόσβεσης, το οποίο οδήγησαν εξ αποστάσεως στο κέντρο της πυρκαγιάς για να την σβήσουν.

Η δραματική έκρηξη έχει μοιραστεί ευρέως στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με πολλά άτομα να τη συγκρίνουν με την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που σκότωσε τουλάχιστον 137 άτομα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: Independent

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα