ΑΘΗΝΑ
00:03
|
20.04.2024
Σήμερα θα μεταβεί στην περιοχή ο πρωθυπουργός ο οποίος καλείται να δώσει απαντήσεις για την ανεπάρκεια των αρχών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οκτώ νεκροί εκ των οποίων ένα βρέφος, και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε την Εύβοια τα ξημερώματα της Κυριακής (09/08), με τις πλημμύρες που προκλήθηκαν να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Το πτώμα που βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή του Καλάμου ταυτοποιήθηκε από τις αρχές ότι πρόκειται για τον 70χρονο, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Μπούρτζι και θεωρείτο αγνοούμενος από χθες.

Σήμερα θα μεταβεί στην πληγείσα περιοχή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος καλείται να δώσει απαντήσεις και για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, που απέτυχε παταγωδώς να προστατεύσεις ζωές και περιουσίες στην Εύβοια.

Πολίτες καταγγέλλουν ότι από τα ξημερώματα του Σαββάτου δεν εύρισκαν καμία ανταπόκριση σις κλήσεις τους για βοήθεια, ενώ ερωτηματικά προκάλεσε η μη ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112. Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σχολίασε ότι “Αν λειτουργούσε θα είχαμε εκατόμβη. Είχαμε ετοιμάσει το 112. Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια”. Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε επίσης ότι η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά σε ένα εξάωρο, όταν στη Μάνδρα είχαν πέσει 272 χιλιοστά βροχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα