ΑΘΗΝΑ
15:34
|
24.04.2024

Το γνωστό ρόλο του Πόντιου Πιλάτου έπαιξε και σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που επιδίωξε μαζί του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γνωστό ρόλο του Πόντιου Πιλάτου έπαιξε και σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που επιδίωξε μαζί του ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο νέο κρεσέντο ελληνοτουρκικής έντασης ο Στόλτενμπεργκ πρότεινε η κατάσταση «να επιλυθεί με πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Και ας τον είχε ενημερώσει λίγα λεπτά πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός για την παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από τουρκικά σκάφη καθώς και την επιθετική συμπεριφορά της γειτονικής χώρας που «υποσκάπτει την σταθερότητα στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ». «Είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή η πολιτική των ίσων αποστάσεων» του είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός αφήνοντας παγερά αδιάφορο τον Γενς Στόλτενμπεργκ, που συνέχισε απτόητος το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου σε οσκαρικό επίπεδο.

Οι τελευταίες εξελίξεις ανάγκασαν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην έκδοση μίας ακόμη ανακοίνωσης σε «αυστηρό ύφος» με αφορμή την τελευταία τουρκική Navtex και τον απόπλου του Oruc Reis.

Η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να τερματίσει «άμεσα τις παράνομες ενέργειες που υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή». Και κατέληξε: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό και θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα