ΑΘΗΝΑ
17:06
|
23.09.2023

Το κλείσιμο του μεθοριακού περάσματος Κερέμ Σαλόμ στα σύνορα του νότιου Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, που ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί, «δεν θα είναι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κλείσιμο του μεθοριακού περάσματος Κερέμ Σαλόμ στα σύνορα του νότιου Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, που ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί, «δεν θα είναι η μόνη απάντηση» για την αποστολή μπαλονιών με εμπρηστικούς μηχανισμούς δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου με αφορμή την εκδήλωση τουλάχιστον 20 εστιών φωτιάς σε μεθοριακές περιοχές της χώρας.

Στη διάρκεια επιθεώρησης στην αεροπορική βάση Αζόρ ο Νετανιάχου απείλησε με «ϐαρύ τίμημα όλες τις δυνάμεις του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στη Γάζα για τα μπαλόνια του τρόμου». Πρόσθεσε πως η ισραηλινή πλευρά δεν θα το ανεχθεί και θα αντιδράσει «όπως κάναμε και στο παρελθόν».

Ανάλογες απειλές διατύπωσε και ο Ισραηλινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Αμυνας Μπένι Γκαντς που ανέφερε πως οι κατοχικές δυνάμεις θα επιβάλουν «με πυγμή» την αναχαίτιση της αποστολής εμπρηστικών μηχανισμών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα