ΑΘΗΝΑ
01:43
|
27.04.2024
O πρόεδρος της χώρας θα διερευνηθεί για την νομιμότητα της χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Κολομβίας (CNE) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο πρόεδρος της χώρας Ιβάν Ντούκε θα διερευνηθεί για την νομιμότητα της χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2018. Η έρευνα θα επιδιώξει να ξεκαθαρίσει εάν ο ίδιος ο Ντούκε και το κόμμα του παραβίασαν τους εκλογικούς κανονισμούς σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών εκστρατειών.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει στο CNE υποκλαπείσες τηλεφωνικές κλήσεις που υποδηλώνουν ότι ο Βενεζουελάνος επιχειρηματίας Οσβάλντο Σισνέρο χορήγησε 300.000 $ στην εκστρατεία της Duque. Το CNE θέλει να διευκρινίσει εάν αυτή η δωρεά πραγματοποιήθηκε δεδομένου ότι οι ισχύοντες νόμοι απαγορεύουν ξένες συνεισφορές κατά τη διάρκεια εκστρατειών.

Το συντηρητικό και εθνικιστικό Δημοκρατικό Κέντρο (DC), κόμμα του προέδρου Ντούκε και δημιούργημα του επίσης υπόδικου πρώην προέδρου Άλβαρο Ουρίμπε, υποχρεούται επίσης να υποβάλει έγγραφα που διευκρινίζουν την προέλευση και το ποσό των συνεισφορών και των εξόδων της καμπάνιας.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα