ΑΘΗΝΑ
22:32
|
06.12.2022
Καταστρέψαμε σκάφος με Σύρους μαχητές πιστούς στην Τουρκία, αναφέρει ο LNA σε άλλη ανάρτησή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λογαριασμός στο Twitter που πρόσκειται στoν στρατό του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ (LNA) σε ανάρτησή του αναφέρει ότι “Ελλάδα και Λιβύη ξεκινούν διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων”.

O στρατός του Χαλίφα Χάφταρ, επικαλείται άρθρο του libyareview, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, Αμπντούλ-Χάντι αλ-Χαβάιτζ, αποκάλυψε ότι “η Λιβύη και η Ελλάδα συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων τους, καθώς και να συζητήσουν ορισμένα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών”.

Ο Αλ- Χαβάιτζ σημείωσε ότι η Λιβύη χαιρετίζει μια λύση μέσω του άρθρου 74 που αφορά λύσεις που βασίζονται σε συμφωνίες και καλές γειτονιές.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης χαιρέτισε τη συμφωνία που ορίζει τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, καθώς χαιρετίζει κάθε συμφωνία που είναι σύμφωνη με το Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ και η οποία διατηρεί τα δικαιώματα των Λιβύων.

Τόνισε ότι οι επισκέψεις του Λιβύου προέδρου του Κοινοβουλίου, Ακίλα Σάλεχ, σε ορισμένες χώρες είχαν ως στόχο να αποσαφηνίσουν την πολιτική πρωτοβουλία Λιβύης-Αιγύπτου καθώς ο λαός της Λιβύης είχε εξαντληθεί από την παρουσία της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη.

“Ένας από τους πιο σημαντικούς όρους για συναίνεση μεταξύ των Λιβύων είναι να απομακρύνει την τουρκική επέμβαση στη χώρα και να αφήσει το θέμα στους Λιβύους να αντιμετωπίσουν την κρίση” πρόσθεσε.

Ο Αλ-Χαβάιτζ κάλεσε τους Λίβυους να σταματήσουν τη χρήση βίας και να μειώσουν τη δύναμη των πολιτοφυλακών, σημειώνοντας ότι η διεθνής κοινότητα διαχειρίζεται την κρίση και δεν προσπαθεί να την λύσει. .

Ο Υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε επίσης τους γείτονες και την Ευρώπη για επιθέσεις ξένων μισθοφόρων και εξτρεμιστών στα εδάφη τους. “Οι Σύριοι μισθοφόροι είναι ωρολογιακές βόμβες που θα εκραγούν στην άλλη πλευρά της Μεσογείου” διεμήνυσε, προτρέποντας τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές.

Καταστρέψαμε σκάφος με Σύρους μαχητές

Σε διαφορετική ανάρτηση στο Twitter, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός αναφέρει ότι κατέστρεψε σκάφος που μετέφερε Σύρους μαχητές και μισθοφόρους πιστούς, στα ανοιχτά της Λιβύης.

“Στοχεύσαμε και καταστρέψαμε ένα σκάφος που μετέφερε Σύρους μαχητές και μισθοφόρους που είναι πιστοί στην Τουρκία και στην Κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας (GNA) μόλις πέρασαν στη θαλάσσια ζώνη αποκλεισμού στα ανοικτά της Σίρτης και στοχοθετήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την ακτή, που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του στόχου και τον θάνατο 20 Σύρων τρομοκρατών μισθοφόρων πιστών στην Τουρκία και την ‘ληγμένη’ κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας”, αναφέρεται στην ανάρτηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα