ΑΘΗΝΑ
22:34
|
26.04.2024
Ο Λευκός Οίκος σφραγίστηκε από τις μυστικές υπηρησίες, ένας πράκτορας τραυματίστηκε από σφαίρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ διεκόπη όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο. Οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ απομάκρυναν άμεσα τον πρόεδρο από την αίθουσα Τύπου και σφράγισαν το προεδρικό μέγαρο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στο briefing room εννέα λεπτά αργότερα και εξήγησε στους δημοσιογράφους που είχαν παραμείνει στην αίθουσα ότι η κατάσταση βρισκόταν πλέον υπό έλεγχο, αλλά ότι κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών είχε χτυπηθεί ένας άνδρας των μυστικών υπηρεσιών.

Ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών επιβεβαίωσε το περιστατικό, αναφέροντας ότι “Η ανταλλαγή πυροβολισμών έλαβε χώρα στη συμβολή της 17ης Οδού και της λεωφόρου Πενσιλβάνια. Δύο άνδρες -ο ένας εκ των οποίων είναι αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών- διεκομίστηκαν σε τοπικό νοσοκομείο. Σε καμία στιγμή κατά τη διάρκεια του συμβάντος δεν υπήρξε παραβίαση της περιμέτρου του Λευκού Οίκου, ούτε ποτέ προκλήθηκε κίνδυνος για τους ενοίκους του”.

Ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατά τη δική του εκτίμηση ο μυστικός πράκτορας πυροβόλησε κάποιον ύποπτο. “Εξ όσων γνωρίζω, οι προθέσεις του υπόπτου δεν έχουν γίνει γνωστές. Μπορεί το περιστατικό να μη σχετίζεται καθόλου με μένα”, είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε το συμβάν “ασυνήθιστο”, αλλά έπλεξε το εγκώμιο των ανδρών του για την επαγγελματική τους αντίδραση. Μετά, θυμοσόφησε για λίγα λεπτά: “Είναι κρίμα, αλλά έτσι είναι ο κόσμος μας: ένα επικίνδυνο μέρος. Ο κόσμος ήταν επικίνδυνος για αιώνες και μάλλον θα συνεχίσει να είναι για πολύ καιρό ακόμα”.

Αργότερα, η πυροσβεστική υπηρεσία του Κολούμπια ενημέρωσε ότι ένας άνδρας (τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά) τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι αρχές ερευνούν διεξοδικά την υπόθεση και μελετούν τον ιατρικό φάκελο του υπόπτου για ενδείξεις ψυχικής ασθένειας ή πνευματικής αστάθειας.

Πηγή: BBC World.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα