ΑΘΗΝΑ
14:28
|
26.04.2024
Αφού πυρπόλησε την γυναίκα ο 22χρονος δράστης αυτοπυρπολήθηκε και ο ίδιος. Οι δύο, οι οποίοι λέγεται ότι ζούσαν μαζί, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά μετά την…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια γυναίκα 31 ετών, η Μερβέ Γεσιλτάς δολοφονήθηκε στην Τουρκία αφού πυρπολήθηκε από άνδρα που σύμφωνα με πληροφορίες ζούσε μαζί της στην επαρχία Μαύρης Θάλασσας στην πόλη Φατσά της επαρχίας Ορντού, ανέφερε η τουρκική εφημερίδα SABAH.

Αφού πυρπόλησε την γυναίκα ο 22χρονος δράστης (ονόματι Σονέρ Ντουργκούν) αυτοπυρπολήθηκε και ο ίδιος. Οι δύο, οι οποίοι λέγεται ότι ζούσαν μαζί, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά μετά την ενημέρωση των γειτόνων προς τις αρχές.

Την περασμένη Τετάρτη, χιλιάδες γυναίκες κατέβηκαν στους δρόμους αρκετών τουρκικών πόλεων για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη έμφυλη βία και να απαιτήσουν από τη χώρα να παραμείνει υπογράφουσα του Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, στόχος της οποίας είναι η καλύτερη προστασία των γυναικών από τη βία, την ώρα που αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος υπαινίσσονται ότι η Τουρκία μπορεί να αποχωρήσει από τη συνθήκη αυτή.

Τον Ιούλιο της φοιτήτριας Πινάρ Γκιουλτεκίν.από τον πρώην φίλο της προκάλεσε οργή, ενισχύοντας τα γυναικεία κινήματα της Τουρκίας. Η Τουρκία έγινε η πρώτη χώρα που επικύρωσε τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας το 2011. Από τις αρχές του 2020, 98 γυναίκες στην Τουρκία έχουν σκοτωθεί από άνδρες που γνώριζαν, σύμφωνα με την Hurriyet Daily News.

Πηγές: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα