ΑΘΗΝΑ
15:53
|
04.12.2023
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντά τον Αμερικανό ομόλογό του την Παρασκευή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτακτη συνάντηση θα έχει την Παρασκευή ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η συνάντηση που οριστικοποιήθηκε πριν λίγο και μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις με την αμερικανική πλευρά, θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι την υποστήριξη των ΗΠΑ σε έναν διάλογο της Ελλάδας με την Τουρκία εξέφρασε την Τρίτη ο πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ κατά την συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΠΕΞ.

“Ως ζήτημα αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν ειρηνικά τα θέματα οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο – αποφεύγοντας τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω τη δυσπιστία”, δήλωσε ο Πάιατ.


Την στήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε και το Ισραήλ σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα.

“Το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της», σημειώνει η ισραηλινή κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, που δημοσιεύει η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα