ΑΘΗΝΑ
07:52
|
26.04.2024

Περιοχές της νοτιοδυτικής πόλης της Γάζας και νότιες συνοικίες της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας βομβάρδισαν και σήμερα, νωρίς το πρωί, ισραηλινά αεροπλάνα προκαλώντας κυρίως […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιοχές της νοτιοδυτικής πόλης της Γάζας και νότιες συνοικίες της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας βομβάρδισαν και σήμερα, νωρίς το πρωί, ισραηλινά αεροπλάνα προκαλώντας κυρίως υλικές ζημιές σε κτίρια της περιοχής.

Παράλληλα ισραηλινά άρματα μάχης έριξαν πυρά προς τη μεριά του προσφυγικού καταυλισμού Αλ Μπουριίτζ δίχως να αναφερθούν θύματα.

Οι επιθέσεις σημειώνονται ένα 24ωρο μετά το κλείσιμο του μοναδικού μεθοριακού περάσματος «Κερέμ Σαλόμ» που βρίσκεται στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ σε αντίποινα για την αποστολή μπαλονιών με εμπρηστικούς μηχανισμούς στα ισραηλινά από τα παλαιστινιακά εδάφη με αποτέλεσμα μερικές δεκάδες εστίες πυρκαγιάς.

Σε κάθε περίπτωση οι επιθέσεις αυτές αποδεικνύουν πως το Ισραήλ εξακολουθεί να ελέγχει την περιοχή με στρατιωτικά μέσα και συχνές επιχειρήσεις κρατώντας αιχμάλωτους (με τον αποκλεισμό που έχει επιβάλλει εδώ και 12 χρόνια) τους πάνω από δύο εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα