ΑΘΗΝΑ
19:25
|
18.04.2024
Το ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο θα παραχωρηθεί δωρεάν στις φτωχότερες χώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνολικά 20 χώρες από τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία έχουν ήδη προχωρήσει σε παραγγελίες του ρωσικού εμβολίου που ανακοίνωσε χθες ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο CEO του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες έχουν αγγίξει ήδη τον αριθμό του ενός δισεκατομμυρίου δόσεων.

“Σε συνεργασία με τους ξένους εταίρους μας είμαστε σε θέση να παράγουμε 500 εκατομμύρια εμβόλια κάθε χρόνο”, εξήγησε ο Κιρίλ Ντμιτρίεφ, συμπληρώνοντας ότι τα εμβόλια που θα παράγονται στη Ρωσία θα διανέμονται αποκλειστικά εντός των συνόρων, και τα ενδιαφερόμενα κράτη του εξωτερικού θα προμηθεύονται από την παραγωγή που θα γίνεται εκτός Ρωσίας.

Στη συνέχεια της δήλωσής του, ο Ντμιτρίεφ παρουσίασε το πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας της Ρωσίας για τις αναπτυσσόμενες χώρες, με βασικό στόχο την παροχή εμβολίων σε χώρες που δεν μπορούν να παρασκευάσουν δικές τους φόρμουλες ή να αγοράσουν την υπάρχουσα. “Όλοι οι άνθρωποι σε όλες τις χώρες του κόσμου θα πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο εμβόλιο, άσχετα από την οικονομική τους δυνατότητα”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο χαρακτήρισε “αβάσιμους” τους ισχυρισμούς ότι το εμβόλιο της Ρωσίας για την COVID-19 δεν είναι ασφαλές, σχολιάζοντας ότι διατυπώνονται μόνο για λόγους ανταγωνισμού.

Πηγή: RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα