ΑΘΗΝΑ
23:03
|
26.04.2024
Από την έναρξη της επιδημίας του κορονοϊού, το Εθνικό Πάρκο Amboseli έχει δει ένα ρεκόρ 140 νεογέννητων ελεφάντων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την έναρξη της επιδημίας του κορονοϊού και ύστερα, το Εθνικό Πάρκο Amboseli έχει δει ένα ρεκόρ 140 νεογέννητων ελεφάντων που καλωσορίστηκαν στον κόσμο.

Σε μια δήλωση, η Γουίνι Κίιρου από την Πρωτοβουλία Προστασίας Ελεφάντων δήλωσε ότι οι υψηλοί αριθμοί μπορούν να αποδοθούν στην έλλειψη τουριστικών αφίξεων και τις άφθονες βροχές που έχουν αφήσει πλούσια βλάστηση, η οποία χρησιμεύει ως τροφή για τους γκρίζους γίγαντες.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά για να γιορτάσουμε. Εδώ στο Amboseli, οι ελέφαντες ευδοκιμούν. 140 όμορφα νεογνά έχουν γεννηθεί το 2020 και αναμένονται περισσότερα».

Η Κίιρου σημείωσε ότι παρά τα καλά νέα στο προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο Amboseli της Κένυας, «σε ολόκληρη την Αφρική αντιμετωπίζουμε τεράστιες προκλήσεις, λόγω του COVID-19 σημειώθηκε κατάρρευση του τουρισμού και ο ανταγωνισμός μεταξύ ανθρώπων και ελεφάντων για τη γη έχει αυξηθεί».

Κάλεσε επίσης τις αφρικανικές κυβερνήσεις να βρουν λύσεις για τη σύγκρουση μεταξύ ανθρώπων και άγριας ζωής και να συγκεντρώσουν χρήματα για να αποκαταστήσουν τη ζημία που προκλήθηκε στη διαδικασία διατήρησης των πάρκων άγριας ζωής από την πανδημία του κορονοϊού.

Πηγές: Anadolu

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα