ΑΘΗΝΑ
20:17
|
23.04.2024
Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σχημάτισαν αυτοκινητοπομπή παρεμποδίζοντας και καθυστερώντας την διέλευση του οδικού άξονα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η 35η ημέρα των διαδηλώσεων στη Βουλγαρία, με κύρια αιτήματα την παραίτηση κυβέρνησης και Γενικού Εισαγγελέα είδε τρείς κατασκηνώσεις διαδηλωτών σε βασικούς δρόμους της πρωτεύουσας Σόφια, και έναν αποκλεισμό κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Τράκιγια, που συνδέει τη Σόφια με τις νότιες ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σχημάτισαν αυτοκινητοπομπή παρεμποδίζοντας και καθυστερώντας την διέλευση του οδικού άξονα. Μέχρι το μεσημέρι, υπήρχε μποτιλιάρισμα μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων στον αυτοκινητόδρομο

Στη Σόφια, η κατασκήνωση έξω από το Πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας, που είχε αφαιρεθεί ως «χειρονομία καλής θέλησης» από τους διαδηλωτές επανατοποθετήθηκε. Τα άλλα σημεία κατασκήνωσης, στη Γέφυρα των Αετών (Orlov Most) και έξω από το κτίριο της Προεδρίας παραμένουν ως έχουν. Τη νύχτα της 11ης Αυγούστου, οι διαδηλωτές έριξαν ντομάτες και μπογιές στο κτίριο του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στις 13 Αυγούστου στις 9 π.μ., το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας θα πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση, που θα συγκληθεί κατόπιν αιτήματος του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος. Το Κοινοβούλιο πρόκειται να συζητήσει ένα ψήφισμα που καλεί το Υπουργικό Συμβούλιο να υποβάλει, εντός επτά ημερών, αναθεώρηση του προϋπολογισμού σχετικά με τα κοινωνικοοικονομικά μέτρα ως απάντηση στην κρίση Covid-19.

Πηγές: The Sofia Globe

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα