ΑΘΗΝΑ
13:30
|
19.04.2024
Οι ταραχές στην Μπενγκαλούρου ξέσπασαν για ένα post που έθιξε το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων της περιοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Μπενγκαλούρου, στη Νότια Ινδία, σε ταραχές που ξέσπασαν εξαιτίας ανάρτησης στο Facebook που θεωρήθηκε προσβλητική για τον προφήτη Μωάμεθ.   

Τα βίαια επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, όταν χιλιάδες μουσουλμάνοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για ένα post που έκανε συγγενικό πρόσωπο ενός πολιτικού της περιοχής, με περιεχόμενο που “έθιγε το θρησκευτικό τους αίσθημα”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού δικτύου, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών αφού νωρίτερα είχαν κάνει χρήση δακρυγόνων και ροπάλων. Σε πλάνα που μεταδόθηκαν αργότερα και από τα εθνικά δίκτυα, εμφανίζονται διαδηλωτές να πυρπολούν περιπολικά και να αποπειρώνται να εισβάλλουν σε αστυνομικό τμήμα. Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε και έξω από το σπίτι του πολιτικού, με τους ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν εκεί να μην περιορίζονται στα συνθήματα – κάποιοι έριξαν πέτρες, κάποιοι άλλοι έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.  

Ο ‘δράστης’, ο άνθρωπος που έκανε τις διαβόητες αναρτήσεις, έχει συλληφθεί. Στα χθεσινοβραδινά επεισόδια οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 110 ακόμα συλλήψεις για εμπρησμούς και επίθεση κατά της αρχής.

Από χθες, στην πόλη έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα