ΑΘΗΝΑ
01:57
|
24.04.2024
«Ενημερωθήκαμε για το θάνατό του από τις αρχές της φυλακής … μας είπαν ότι ο θάνατος ήταν φυσιολογικός», δήλωσε ο δικηγόρος της Αδελφότητας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισάμ αλ Εριάμ, αναπληρωτής ηγέτης του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης που εκπροσωπεί πολιτικά τη ισλαμιστική Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο, πέθανε σε φυλακή στο Κάιρο την Πέμπτη μετά από καρδιακή προσβολή, ανέφεραν πηγές των φυλακών και τοπικά ΜΜΕ.

Μετά το πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης του τότε Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό (που οδήγησε τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην εξουσία) ο Εριάμ κρατήθηκε στη φυλακή Τόρα του Καίρου. Μαζί με άλλα ηγετικά στελέχη της Αδελφότητας δικάστηκε και καταδικάστηκε σε πολλές υποθέσεις σχετιζόμενες με τις ταραχές που ακολούθησαν την εξέγερση της Αιγύπτου το 2011.

«Ενημερωθήκαμε για το θάνατό του από τις αρχές της φυλακής … μας είπαν ότι ο θάνατος ήταν φυσιολογικός», δήλωσε ο Αμπντέλ Μόνεμ Αμπντέλ Μακσούντ, δικηγόρος της Αδελφότητας. Οι συγγενείς άλλων υψηλού προφίλ ισλαμιστών κρατουμένων στην Τόρα είχαν προηγουμένως εκφράσει ανησυχίες για την υγεία τους, λέγοντας ότι κρατούνται σε κακές συνθήκες χωρίς επαρκή υγειονομική περίθαλψη.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα