ΑΘΗΝΑ
11:33
|
20.04.2024
Πρόκειται για 2 ηλικιωμένους άντρες, έναν 87χρονο και έναν 82χρονο που υπέφεραν από χρόνια προβλήματα υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την φονική πνευμονική νόσο στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες.

Πρόκειται για δύο ηλικιωμένους άνδρες, έναν 87χρονο ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, με πολλά προβλήματα υγείας κι έναν 82χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, που υπέφερε επίσης από υποκείμενα νοσήματα (γαστρίτιδα και προστάτη).

Με τους δύο νέους θανάτους, ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στους 218.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με τον χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 262 ημερησίων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, οι ειδικοί κάνουν λόγο για κατάσταση πολέμου με την πανδημία καθώς έχουμε ξεπεράσει το 1 στον δείκτη μετάδοσης της νόσου.

Στην τραγική προοπτική συνηγορεί και η αύξηση των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία αναφοράς καθώς οι ασθενείς ανέρχονταν σε 189, με τους 77 να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Από τους 77 νοσηλευόμενους, οι 24 είναι διασωληνωμένοι.

Επιπλέον η εστία κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Θεσσαλονίκης αλλά και η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων κάνουν επιτακτική την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων προστασίας και υγιεινής καθώς φαίνεται ότι είναι τα μόνα όπλα μας απέναντι στην επιδρομή της νόσου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα