ΑΘΗΝΑ
16:17
|
19.04.2024
Κατάπτυστο κι όμως αληθινό! Αστυνομικοί εκφοβίζουν 8χρονο, τον συλλαμβάνουν και τον μεταφέρουν στη φυλακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απίστευτο, τραγικό, κατάπτυστο κι όμως αληθινό!

Η αστυνομία του Key West χρησιμοποίησε τακτικές εκφοβισμού σε αγόρι 8 ετών με ειδικές ανάγκες. Έχει ύψος 1 μέτρο και έξι εκατοστά και ζυγίζει 29 κιλά, αλλά θεώρησαν σκόπιμο να του βάλουν χειροπέδες και να τον μεταφέρουν σε φυλακή ενηλίκων για να ακολουθήσουν τη διαδικασία!

“Ήταν τόσο μικρός, που οι χειροπέδες έπεσαν από τους καρπούς του!” αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Μπέντζαμιν Κραμπ, δικηγόρος της οικογένειας του μικρού, ο οποίος εκπροσωπεί επίσης τις οικογένειες των Τζορτζ Φλόιντ, Μπριόνα Τέιλορ και Αχμάντ Άρμπερι.

Η οικογένεια του μικρού και οι δικηγόροι της ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι έχουν καταθέσει αγωγή κατά του Αστυνομικού Τμήματος του Key West και της Σχολικής Περιφέρειας της κομητείας Μονρόε.

Το σοκαριστικό επεισόδιο έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2018, όταν η αστυνομία κλήθηκε στο δημοτικό σχολείο Gerald Adams με την καταγγελία ότι ένα παιδί επιτέθηκε σε μία δασκάλα, όταν εκείνη του έκανε παρατήρηση σχετικά με την ακατάλληλη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος.

Το βίντεο από την κάμερα που υπήρχε στο σώμα του ενός αστυνομικού και το οποίο δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα καταγράφει τους αστυνομικούς να προσπαθούν να περάσουν χειροπέδες στον τρομοκρατημένο 8χρονο χωρίς να πτοούνται από το κλάμα του.

 “Ξέρεις που πας; Στη φυλακή πας” ακούγεται να λέει ο αστυνομικός ενώ ακολουθεί κατά γράμμα τη διαδικασία ζητώντας από το κακόμοιρο παιδί να στηθεί στον τοίχο ακίνητο, για σωματικό έλεγχο.

“Το καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι πολύ σοβαρό, έτσι; Δεν μου αρέσει καθόλου που με βάζεις στη θέση να το κάνω αυτό. Το θέμα είναι ότι έκανες λάθος. Τώρα είναι η ώρα να μάθεις από αυτό και να μην επαναλάβεις ξανά το ίδιο λάθος”, συνεχίζει να απειλεί ο αστυνομικός τον συγκλονισμένο μικρό που είχε διαγνωσθεί με ΔΕΠΥ και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή.

Η μητέρα του 8χρονου πάλεψε πολλούς μήνες στο δικαστήριο προκειμένου να απορριφθούν οι κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί στον μικρούλη.

Τελικά, μετά από έναν περίπου χρόνο δικαστικής μάχης, ο εισαγγελέας αποφάσισε να απορρίψει τις κατηγορίες (!), βάσει της ηλικίας και της ψυχολογικής αξιολόγισης του 8χρονου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα