ΑΘΗΝΑ
15:40
|
26.04.2024
«Όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο και δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία για τους φτωχούς» δήλωσε ο ΑΜΛΟ.
BAVISPE, SONORA - JANUARY 12: President of Mexico Andrés Manuel López Obrador shakes hands with a member of La Mora during a visit on January 12, 2019 in Bavispe, Sonora. President Lopez Obrador met with members of mormon families Lebaron and Langford, two months after 9 members belonging to them were killed in an ambush near La Mora, an isolated community in the Mexican Northern State of Sonora; 6 children and 3 women died in an attack perpetrated by suspected members of a drug cartel. (Photo by Luis Gutierrez/Getty Images)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Μεξικό, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ (γνωστός κι ως ΑΜΛΟ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το εμβόλιο κατά του ιού COVID-19, το οποίο δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αναπτύχθηκε από την βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca (της οποίας το εμβόλιο για τον Covid-19 είναι στο στάδιο των δοκιμών), θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλους τους κατοίκους της χώρας.

«Όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο και δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία για τους φτωχούς, καθώς θα εμβολιαστούν με τον ίδιο επείγοντα χαρακτήρα. Δεν θα είναι οι τελευταίοι που θα το λάβουν», δήλωσε ο ΑΜΛΟ.

Η κυβέρνηση του κεντροαριστερού ηγέτη σκοπεύει να διαθέσει λίγο λιγότερο από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη του κόστους παραγωγής και διανομής του εμβολίου.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα