ΑΘΗΝΑ
04:41
|
21.01.2021
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μη αναγνώριση της επίδοσης (63.96) της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό ως παγκόσμιο ρεκόρ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου, καθώς δεν υπήρχε γυναίκα δειγματολήπτρια από το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) για να την υποβάλει σε έλεγχο ντόπινγκ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξήχθη στα Ιωάννινα (1/8), έχει ως αποτέλεσμα την αναζήτηση ευθυνών. 

Μετά τη δήλωση του εθνικού προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ και την ανακοίνωση του ΕΣΚΑΝ χθες (13/8), την Παρασκευή (14/8), ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιρρίπτει στο ΕΣΚΑΝ την ευθύνη, ενώ ο προπονητής της αθλήτριας, Γιώργος Μποτσκαριώβ, έδωσε τη δική του μαρτυρία για τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics).

Με δήλωσή του στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, καταλογίζει ευθύνες στο Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) για την αρνητική εξέλιξη, της μη αναγνώρισης ως παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων της επίδοσης της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό. 

Το ΕΣΚΑΝ απάντησε με δική του ανακοίνωση ρίχνοντας-σε απόλυτο βαθμό- στον ΣΕΓΑΣ την ευθύνη για τη μη αναγνώριση του παγκοσμίου ρεκόρ Κ20 της Τζένγκο. 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα