ΑΘΗΝΑ
14:33
|
26.06.2024
Ο πρεσβευτής του Ιράν στη Βενεζουέλα διέψευσε αναφορές ότι ιρανικά δεξαμενόπλοια είχαν κατασχεθεί από τις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρεσβευτής του Ιράν στη Βενεζουέλα δήλωσε ότι αναφορές πως ιρανικά δεξαμενόπλοια είχαν κατασχεθεί ήταν “ένα ακόμη ψέμα και ψυχολογικός πόλεμος” από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Τα πλοία δεν είναι Ιρανικά, ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε η σημαία του έχουν καμία σχέση με το Ιράν”, δήλωσε ο Χοτζάτ Σολτάνι στο Twitter στα Ισπανικά.

“Αυτό είναι ένα ακόμα ψέμα και μία ακόμη πράξη ψυχολογικού πολέμου που διαπράττει η αμερικανική μηχανή προπαγάνδας”, δήλωσε ο Σολτάνι. “Ο τρομοκράτης #Τραμπ δεν μπορεί να αντισταθμίσει την ταπείνωση και την ήττα του από το Ιράν χρησιμοποιώντας ψευδή προπαγάνδα.”

Δεν είναι σαφές πού βρίσκονται τα πλοία – τα Bella, Bering, Pandi και Luna – ή τα φορτία τους, αλλά οι καπετάνιοι των πλοίων απενεργοποίησαν τις συσκευές εντοπισμού τους πριν από εβδομάδες για να κρύψουν τις τοποθεσίες τους, δήλωσε ο Ρας Ντέιλεν, συνεργάτης της χρηματομεσιτικής εταιρία με έδρα το Μαϊάμι Caracas Capital Markets, που παρακολουθεί τις κινήσεις των πλοίων.

Το Bering “χάθηκε” στις 11 Μαΐου στη Μεσόγειο κοντά στην Ελλάδα και έκτοτε δεν έχει ενεργοποιήσει τον αναμεταδότη του, ενώ η Bella έκανε το ίδιο στις 2 Ιουλίου στις Φιλιππίνες, δήλωσε ο Ντέιλεν. Η Luna και το Pandi εντοπίστηκαν τελευταία φορά όταν ήταν μαζί στον Κόλπο του Ομάν, στις 10 Ιουλίου, όταν ήρθε η εντολή κατάσχεσης των ΗΠΑ. Τα δεδομένα αποστολής δείχνουν ότι το Pandi, το οποίο είναι γνωστό και με το όνομα Andy, αναφέρει ότι έχει «καταστραφεί» ή πουλήθηκε ως παλιοσίδερα, είπε ο Ντέιλεν.

Πηγή: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα