ΑΘΗΝΑ
04:39
|
20.04.2024
Τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης συγκέντρωσαν τα νέα εξαγγελθέντα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης συγκέντρωσαν τα νέα εξαγγελθέντα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση της πανδημίας και το βάθεμα της οικονομικής κρίσης», ενώ χαρακτηρίζει «προκλητικό μία κυβέρνηση που άνοιξε εσπευσμένα τις πύλες εισόδου της χώρας, που υποτίμησε την ανάγκη των μαζικών τεστ, που έκανε ελάχιστα για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, τώρα να εμφανίζεται ως τιμητής της ελληνικής κοινωνίας». Σύμφωνα με το Documento, πηγές της Κουμουνδούρου, σχολίασαν χαρακτηριστικά ότι τα νέα μέτρα αποτελούν αποσπασματικές κινήσεις πανικού, οι οποίες «κανένα αποτέλεσμα δε θα έχουν στον περιορισμό της πανδημίας».

Για «Εξαγγελίες με πολύ αμφίβολα αποτελέσματα» έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής, συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση αφού άνοιξε τα πάντα χωρίς σχέδιο και προετοιμασία και καλλιέργησε τον εφησυχασμό, τρέχει εκ των υστέρων να περιορίσει την πανδημία. Δυστυχώς και πάλι με απίστευτη προχειρότητα, παλινωδίες και εξαγγελίες με πολύ αμφίβολα αποτελέσματα».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του ανέφερε πως «Τα αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα δεν μπορούν να αποτρέψουν η πανδημία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις». Όπως τονίζει, «για να πετάξει από πάνω της την ευθύνη για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων – αποτέλεσμα κυρίως των όρων που επέβαλαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με το “άνοιγμα” του τουρισμού- η κυβέρνηση επιμένει να τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη, η οποία όμως δεν εμπεδώνεται όσο αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας».

Πηγές: Εφημερίδα Συντακτών, Documento

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα