ΑΘΗΝΑ
22:40
|
24.04.2024

«Καμία ξένη χώρα δεν θα πρέπει να επωφεληθεί από τις καταστροφικές συνθήκες και ανάγκες του Λιβάνου για να επιβάλλει τα συμφέροντά της» δήλωσε σήμερα ο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Καμία ξένη χώρα δεν θα πρέπει να επωφεληθεί από τις καταστροφικές συνθήκες και ανάγκες του Λιβάνου για να επιβάλλει τα συμφέροντά της» δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ μετά τη συνάντησή του με τον Λιβανέζο ομόλογό του Σαρμπέλ Ουέχμπι στη Βηρυτό.

Ο Ζαρίφ τόνισε ότι «η κυβέρνηση και ο λαός του Λιβάνου θα πρέπει να καθορίσουν το μέλλον του» σε μία έμμεση πλην σαφή αιχμή έναντι χωρών όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στην πολιτική ηγεσία της χώρας σε μία προσπάθεια να προωθήσουν τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα έναντι δυνάμεων που αντιδρούν στα σχέδιά τους, με πρώτη τη σιιτική πολιτική και στρατιωτική οργάνωση αντίστασης, Χεζμπολάχ. Ο ίδιος διέκρινε περιθώρια και δυνατότητες για συνεργασία Βηρυτού-Τεχεράνης στους τομείς της ανοικοδόμησης και της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ακολούθως συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν μεταφέροντάς του μηνύματα συμπαράστασης και υποστήριξης από την ιρανική πολιτική ηγεσία.

Πέρα από τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών διαδοχικές συναντήσεις με μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Λιβάνου είχαν νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις Ντέιβιντ Χέιλ που ανήγγειλε τη συμμετοχή του FBI στις έρευνες για τους υπαίτιους της καταστροφικής έκρηξης της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλωράνς Παρλί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα