ΑΘΗΝΑ
20:16
|
30.04.2024
Μέχρι τώρα κατασχέθηκαν περίπου 2 εκατ. δολάρια και πάνω από 300 λογαριασμοί κρυπτονομισμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες ότι προχώρησε στην κατάσχεση περίπου 2 εκατ. δολαρίων και πάνω από 300 λογαριασμών κρυπτονομισμάτων στους οποίους βασίζονταν η al-Qaida και το Ισλαμικό Κράτος, για να χρηματοδοτούν τις δραστηριότητες τους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι τρομοκρατικές ομάδες χρησιμοποιούσαν τους λογαριασμούς για να δέχονται δωρεές και για να εισπράττουν χρήματα από την πώληση παραποιημένου προστατευτικού εξοπλισμού για την πανδημία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει ποτέ σε κρυπτονομίσματα που συνδέονται με τρομοκρατικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την διακοπή της χρηματοδότησης παράνομων και τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.

Τα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, συχνά χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων καθώς είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Στο δίκτυο που εξαρθρώθηκε οι εμπλεκόμενοι ενθάρρυναν τους δωρητές, σημειώνοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί από τις αρχές η πορεία των χρημάτων.

“Η κατάσχεση των λογαριασμών σημαίνει ότι οι οργανώσεις δεν θα έχουν τα κεφάλαια που χρειάζονται για να αγοράσουν όπλα και να εκπαιδεύσουν τους μαχητές τους”, δήλωσε ο βοηθός του γενικού εισαγγελέα, John Demers.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα