ΑΘΗΝΑ
21:20
|
16.09.2024

Χόρτασε από λόγια υποστήριξης πάλι απόψε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με βασικά […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χόρτασε από λόγια υποστήριξης πάλι απόψε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με βασικά θέματα την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τις τουρκικές προκλήσεις και τις εκλογές στην Λευκορωσία.

Σε ό,τι αφορά την έκτακτη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ εξέφρασε «ικανοποίηση» επειδή οι ομόλογοί του «καταδίκασαν την παράνομη τουρκική συμπεριφορά» και εξέφρασαν συμπαράσταση σε Ελλάδα και Κύπρο. Επί του πρακτέου βεβαίως δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος. Ωστόσο θεωρεί πως “έγινε η αρχή για την πιθανή άσκηση κυρώσεων” κατά της Άγκυρας λέγοντας πως έχει ζητήσει και καταρτίζεται κατάλογος κυρώσεων από την ΕΕ και ότι το ζήτημα θα τεθεί στο επίκεντρο της επόμενης συνόδου που θα γίνει στο Βερολίνο στο τέλος τρέχοντος μηνός. Προσδιόρισε ως βασικό στόχο της επικείμενης συνόδου να υπάρχει «ένα έτοιμο εργαλείο στα χέρια της ΕΕ εάν χρειαστεί» ώστε να ωθήσει την Τουρκία «να επανέλθει στο δρόμο της νομιμότητας και του Διεθνούς Δικαίου».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Βιέννη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο θετική εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τη «σαφή θέση το Στέιτ Ντηπάρτμεντ και της αμερικανικής πλευράς»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα