ΑΘΗΝΑ
12:23
|
25.03.2023
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα, τα οποία θα ενταθούν από την ερχόμενη εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε έκτακτη ενημέρωση προς τους πολίτες αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού, προχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ύστερα κι από την υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκητηλεδιάσκεψη για την πορεία της πανδημίας και των κρουσμάτων αυτής στη χώρα μας, ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα, τα οποία θα ενταθούν και θα προστεθούν κι άλλα, από την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, τα νέα επτά μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:

  1. Ως τις 24 Αυγούστου εφαρμόζεται όριο 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις πλην εξαιρέσεων (θέατρα, εστιατόρια, κτλ)
  2. Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής έως τις 24 Αυγούστου
  3. Σε Πάρο κι Αντίπαρο λαμβάνονται πιο ισχυρά μέτρα από αύριο 15/8 στις 06:00 έως τις 23 Αυγούστου. Κάθε είδους εκδήλωση ματαιώνεται, επιτρέπεται συνάθροιση έως 9 άτομα, τραπέζια στα εστιατόρια έως 4 άτομα ή 6 άτομα αν είναι συγγενείς α’ βαθμού και μάσκες παντού.
  4. Παράταση ως τις 24/8 των μέτρων στον Πόρο – Το κλείσιμο καταστημάτων από τις 23:00 μετατίθεται για τα μεσάνυχτα
  5. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές φιλοξενίας και σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης
  6. Όσοι επιστρέφουν με άδειες κι εργάζονται σε γηροκομεία, δομές φιλοξενίας θα υποβάλλονται σε έλεγχο
  7. Μέλη ομάδων αυξημένου κινδύνου, θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office έως και 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του εργαζόμενου

Παράλληλα έγινε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και επταήμερη «προσοχή» σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές. Ζητήθηκε ιδιαίτερη προσοχή στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κλειστούς χώρους για όσους επιστρέψουν από επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Πηγές: Έθνος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα