ΑΘΗΝΑ
23:01
|
25.04.2024
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ άρχισε να ψηφίζει πάνω σε πρόταση των ΗΠΑ για ανανέωση του εμπάργκο, που λήγει κανονικά στα μέσα Οκτωβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ανανεώσουν το διεθνές εμπάργκο όπλων για το Ιράν υπό εξέταση στα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο την Παρασκευή.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ άρχισε να ψηφίζει πάνω σε πρόταση των ΗΠΑ για ανανέωση του εμπάργκο, που λήγει κανονικά στα μέσα Οκτωβρίου. Ρωσία και Κίνα-που διαθέτουν δικαίωμα βέτο-είναι αντίθετες και τα αποτελέσματα αναμένονται εντός ωρών.

Σε επίσκεψη του στην Αυστρία στο πλαίσιο περιοδείας στη Κεντρική Ευρώπη, ο Πομπέο είπε ότι το Ιράν πρέπει επίσης να συνεργαστεί πλήρως και άμεσα με το πυρηνικό παρατηρητήριο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), του οποίου τον επικεφαλής συνάντησε στη Βιέννη.

«Δεν έχει νόημα να επιτρέψουμε στον μεγαλύτερο κρατικό χορηγό τρομοκρατίας στον κόσμο να αγοράζει και να πωλεί όπλα», δήλωσε ο Πομπέο σε συνέντευξη Τύπου. «Εννοώ, αυτό είναι απλά τρελό».

Από την πλευρά της, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν αρνείται κάθε σχέση με την προώθηση της τρομοκρατίας.

Το εμπάργκο των ΗΠΑ στο Ιράν εκτιμάται πως έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε επίπεδο οικονομίας και υγείας για τον ιρανικό λαό, εν τω μέσω μάλιστα πανδημικής κρίσης κορονοϊού.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα