ΑΘΗΝΑ
02:06
|
27.07.2024

Η απαίτηση των ΗΠΑ να εγγράψουν τα παραρτήματα του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου διδασκαλίας κινεζικής γλώσσας «Κομφούκιος» στον κατάλογο των «ξένων αποστολών» στις ΗΠΑ δεν είναι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απαίτηση των ΗΠΑ να εγγράψουν τα παραρτήματα του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου διδασκαλίας κινεζικής γλώσσας «Κομφούκιος» στον κατάλογο των «ξένων αποστολών» στις ΗΠΑ δεν είναι παρά “προσπάθεια ψυχροπολεμικής πόλωσης των εκπαιδευτικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών” σχολίασε σήμερα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζιάο Λιτζιάν. Ο Ζιάο χαρακτήρισε τις αιτιάσεις των ΗΠΑ «αβάσιμες και ανυπόστατες που έχουν μοναδικό κίνητρο την ιδεολογική προκατάληψη».

Αφορμή έδωσε η απαίτηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εγγραφούν στη λίστα των ξένων αποστολών του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος τα παραρτήματα του ινστιτούτου κινεζικής γλώσσας στις ΗΠΑ, επτά χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας τους στη χώρα.

Η κίνηση προκάλεσε έντονη αντίδραση της Κίνας καθώς τα ινστιτούτα Κομφούκιος παγκοσμίως προωθούν αποκλειστικά την εκμάθηση της κινέζικης γλώσσας και τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα