ΑΘΗΝΑ
16:37
|
26.04.2024

Οι Ταϊλανδικές αρχές συνέλαβαν σήμερα τον νεαρό γνωστό αντιμοναρχικό αγωνιστή, Πάριτ Τσιουάρακ με αφορμή τη συμμετοχή του σε αντικυβερνητική διαδήλωση στις 18 Ιουλίου στην πρωτεύουσα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ταϊλανδικές αρχές συνέλαβαν σήμερα τον νεαρό γνωστό αντιμοναρχικό αγωνιστή, Πάριτ Τσιουάρακ με αφορμή τη συμμετοχή του σε αντικυβερνητική διαδήλωση στις 18 Ιουλίου στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

Η σύλληψη του νεαρού έγινε σε απευθείας μετάδοση μέσω Facebook από φίλο του που έτυχε να βρίσκεται τη στιγμή που του έβαζαν χειροπέδες οι αστυνομικοί. Ο νεαρός δεν πρόβαλε αντίσταση παρά μόνον φώναξε δυνατά το σύνθημα: «Ζήτω η δημοκρατία» προτού οδηγηθεί στο περιπολικό.

Πρόκειται για την τρίτη σύλληψη αντιμοναρχικού νεαρού αγωνιστή στην Ταϊλάνδη μέσα στο τρέχον 24ωρο. Η εξέλιξη αντανακλά την ανησυχία της μη δημοφιλούς κυβέρνησης του 66χρονου ε.α. στρατηγού, πρωθυπουργού Πραγιούτ Τσαν-Ο-Τσαν να φουντώσουν περαιτέρω οι κινητοποιήσεις φοιτητών και νεαρών εργαζομένων με αιτήματα την απόσυρση νόμου που προστατεύει το θεσμό της μοναρχίας, την αλλαγή συντάγματος και την προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του Πάριτ Τσιουάρακ εκατοντάδες νεαροί συγκεντρώθηκαν έξω από το πανεπιστήμιο Τσουλαλόνγκομ με τα χέρια σηκωμένα ψηλά και τον εμβληματικό χαιρετισμό των τριών δακτύλων που έχουν ξεσηκώσει από τις ταινίες «Αγώνες Πείνας» (The Hunger Games).

Οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Πραγιούτ Τσαν-Ο-Τσαν, που έχουν χαρακτηριστικά ακέφαλων κινημάτων με πρότυπο ανάλογες οργανώσεις αντιφρονούντων στο Χονγκ Κονγκ, είναι σχεδόν καθημερινές και πραγματοποιούνται εδώ και βδομάδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα