ΑΘΗΝΑ
09:01
|
08.07.2024
Μοντέλο "Πόρου" και στα νησιά Πάρο, Αντίπαρο, Σπέτσες και Ύδρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα μεν, σκληρότερα μέτρα δε, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου θα ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα το απόγευμα, όπως προανήγγειλε το πρωί ο πρωθυπουργός στην τακτική σύσκεψη για τον κορονοϊό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε να εφαρμοστεί το μοντέλο του “Πόρου” και στα νησιά, Πάρο, Αντίπαρο, Σπέτσες και Ύδρα που καταγράφουν επίσης έξαρση των κρουσμάτων Covid-19.

Σύμφωνα με το Mega, στο πλαίσιο των νέων μέτρων θα επιβληθούν περιορισμοί στην κυκλοφορία, επέκταση του ωραρίου κλεισίματος στα καταστήματα εστίασης από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις επτά το πρωί, αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση μάσκας όπως και πλαφόν 50 ατόμων σε κάθε είδους κοινωνική ή δημόσια συγκέντρωση, εκδήλωση (γάμοι, βαφτίσια), πάρτι ή συναυλία.

Ειδικοτερα για την Πάρο, θα ανακοινωθεί και το πλαίσιο για τους εορτασμούς του Δεκαπενταύγουστου.

Τέλος, αναμένεται να μειωθούν τα άτομα στις κοινωνικές και δημόσιες εκδηλώσεις και να φτάσει τα 50 άτομα από τα 100 που είναι τώρα. 

Παράλληλα, από σήμερα ξεκινούν τα μηνύματα με ηχητικό σήμα από την Πολιτική Προστασία σε όλη τη χώρα, τα οποία θα έχουν συστάσεις για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Μεταξύ των ανακοινώσεων που θα γίνουν σήμερα, θα είναι η αυστηρή σύσταση στους νέους που θα επιστρέφουν από διακοπές στην κατοικία τους, για επταήμερη καραντίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα