ΑΘΗΝΑ
06:41
|
25.04.2024

Ο όμιλος ByteDance, είναι υποχρεωμένος να πουλήσει το TikTok μέσα σε 90 ημέρες.  Αυτό ζητά ο Ντόναλντ Τραμπ, με διάταγμα που υπέγραψε χθες, υλοποιώντας τις […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο όμιλος ByteDance, είναι υποχρεωμένος να πουλήσει το TikTok μέσα σε 90 ημέρες.  Αυτό ζητά ο Ντόναλντ Τραμπ, με διάταγμα που υπέγραψε χθες, υλοποιώντας τις απειλές που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα, κατά του κινεζικού ομίλου στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη εφαρμογή. Η κίνηση Τραμπ, έχει να κάνει με την γενικότερη ένταση που παρουσιάζεται στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας τους τελευταίους μήνες.

«Υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις που με κάνουν να πιστεύω ότι η ByteDance (…) μπορεί να λάβει μέτρα που απειλούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών», εξηγεί στο διάταγμά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Όπως έχουμε ήδη πει, το TikTok λατρεύεται από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς επειδή είναι ένας τόπος ψυχαγωγίας, προσωπικής έκφρασης και κοινωνικής σύνδεσης», αντέδρασε εκπρόσωπος της ByteDance και συνέχισε:  «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε χαρά στις οικογένειες και σταδιοδρομίες γεμάτες νόημα σε όσους δημιουργούν στην πλατφόρμα μας επί πολλά χρόνια».  Η ByteDance το επόμενο διάστημα μέχρι την στιγμή της πώλησης της, θα βρίσκεται υπό έλεγχο σε εβδομαδιαία βάση, προκειμένου να αποδεικνύει ότι δουλεύει προς την υλοποίηση του διατάγματος. Με βάση το διάταγμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρίας που βρίσκονται μέσα στην επικράτεια της. Ο γενικός εισαγγελέας, William Barr έχει επιφορτιστεί με την αποστολή, να «λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα», ώστε να εφαρμοστεί το διάταγμα.

Ήδη η κινέζικη εταιρία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Microsoft για την πώληση της εφαρμογής τις ΗΠΑ.  Το TikTok είναι αυτή την στιγμή η πιο δημοφιλής κινέζικη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.  Έχει κατέβει μέχρι σήμερα 315 εκατομμύρια φορές και σύμφωνα με τα αμερικάνικα Μέσα, η πώληση της εφαρμογής εκτιμάται από δέκα έως τριάντα δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα