ΑΘΗΝΑ
07:23
|
19.04.2024
Η εκδήλωση επικεντρώνεται στην ποινικοποίηση και εκπροσώπηση των εκτός ετεροκανονικότητας ομάδων φύλου της αφρικανικής ηπείρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκδήλωση Pan-African Pride ξεκίνησε την Παρασκευή με ένα τριήμερο διαδικτυακό πρόγραμμα για να συζητήσει τις διαστάσεις της εθνικότητας, της ταυτοτικής συγκρότησης και τους τρόπους παρέμβασης στις κοινωνίες των επιμέρους αφρικανικών χωρών σε ό,τι αφορά τις κοινότητες LGBTQ+.

Η εκδήλωση επικεντρώνεται στην ποινικοποίηση και εκπροσώπηση των εκτός ετεροκανονικότητας ομάδων φύλου της αφρικανικής ηπείρου. Μεταξύ άλλων θεμάτων, οι ομιλητές, οι ερμηνευτές και οι ακτιβιστές θα αναφερθούν στον ρόλο των συλλογικοτήτων LGBTQ + στην πολιτική και την ανάπτυξη της κοινότητας.

https://www.instagram.com/p/CC_coLrnuoK/?utm_source=ig_embed

Στη Βόρεια Αφρική, πολλά κράτη προβλέπουν νομικές κυρώσεις κατά της ομοφυλοφιλίας και άλλες όχι ετεροκανονιστικές σεξουαλικές προτιμήσεις και ταυτότητες. Στις χώρες της Σαχάρας η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και τα άτομα της LGBTQ + κοινότητας αντιμετωπίζουν θανατικές ποινές στο Μαλάουι, τον Μαυρίκιο, τη Ναμίμπια, τη Σουαζιλάνδη, τη Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε.

Πηγές: Telesur, Out

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα