ΑΘΗΝΑ
02:48
|
20.04.2024

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζοντας την επικοινωνιακή επίθεση της γειτονικής χώρας προς την Ελλάδα αλλά και προς την Γαλλία, ανέβασε ένα βίντεο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζοντας την επικοινωνιακή επίθεση της γειτονικής χώρας προς την Ελλάδα αλλά και προς την Γαλλία, ανέβασε ένα βίντεο στο twitter, με το οποίο δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει παρανόμως στρατιωτικοποιήσει νησιά του Αιγαίου, ενώ κατηγορεί την Γαλλία ότι με την παρουσία της στην περιοχή, εναντιώνεται στο πνεύμα της συμμαχίας και της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ.

«Όλοι μας γνωρίζουμε πως η Ελλάδα έχει στρατικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά στο Αιγαίο. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να ερμηνευτεί με βάση τη συνθήκη της Λοζάνης. Απλά δεν μπορούν να το κάνουν. Πρόκειται για μία πλήρως παράνομη πρακτική. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κάθε είδους αγώνα. Οι δηλώσεις και οι πράξεις ενός Ευρωπαίου συμμάχου (σ.σ. Γαλλία) ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή ο οποίος θα έρθει από χιλιόμετρα μακριά για να ενδυναμώσει τη στρατιωτική του παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ενάντιες στο πνεύμα της συμμαχίας και της αλληλεγγύης. Όλοι θα πρέπει να ξέρουν ότι οποιαδήποτε δράση ενάντια σε πλοίο μας ή ενάντια στις δραστηριότητες μας εκεί, δεν θα μείνει αναπάντητη».

Το Oruc Reis συνεχίζει τις βόλτες του ανάμεσα στην Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ η εφημερίδα Γενί Σαφάκ, έγραψε ότι πλέον το ερευνητικό πλοίο συνοδεύεται από οκτώ Τουρκικά πολεμικά και όχι από πέντε όμως ίσχυε μέχρι τώρα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα