ΑΘΗΝΑ
13:00
|
23.04.2024
Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ σήμερα Κυριακή, για να ζητήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ σήμερα το πρωί της Κυριακής για να ζητήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης, τις αλλαγές στο σύνταγμα και τον τερματισμό της παρενόχλησης ακτιβιστών της αντιπολίτευσης.

Οι διαδηλώσεις έρχονται μετά την σύλληψη μελών φοιτητικών οργανώσεων που οργανώνουν σχεδόν επί καθημερινής βάσεως διαμαρτυρίες τον περασμένο μήνα ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την (σχεδόν μόνιμη) απουσία του βασιλιά από τη χώρα.

Εκτός από την απαίτηση της αποχώρησης του πρωθυπουργού Πραγιούθ Τσαν-ότσα, πρώην ηγέτη της χούντας που κέρδισε τις αμφισβητούμενες εκλογές πέρυσι, ορισμένες φοιτητικές ομάδες ζήτησαν επίσης περιορισμούς στην ισχυρή μοναρχία – κάποτε θέμα ταμπού για τη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Την ίδια στιγμή, αρκετές δεκάδες φιλοβασιλικοί φορώντας κίτρινα πουκάμισα για να συμβολίσουν την υποστήριξή τους στη μοναρχία πραγματοποίησαν επίσης μια διαδήλωση, κυματίζοντας εθνικές σημαίες και κρατώντας χρυσά πορτρέτα του βασιλιά Μάχα Βαγιραλονγκόρν και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα