ΑΘΗΝΑ
13:15
|
11.05.2024
Η Μαυριτανία δήλωσε ότι εμπιστεύεται τη «σοφία και την καλή κρίση» της ηγεσίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την υπογραφή συμφωνίας με το Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μαυριτανία, μέλος του Αραβικού Συνδέσμου, δήλωσε ότι εμπιστεύεται τη «σοφία και την καλή κρίση» της ηγεσίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την υπογραφή συμφωνίας με το Ισραήλ που οδηγεί στην εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, δήλωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ WAM την Κυριακή.

«Τα ΗΑΕ διαθέτουν απόλυτη κυριαρχία και πλήρη ανεξαρτησία κατά τη διεξαγωγή των σχέσεών τους και την αξιολόγηση των θέσεων που λαμβάνουν ως κράτος σύμφωνα με το εθνικό τους συμφέρον και τα συμφέροντα των Αράβων και των Μουσουλμάνων», ανέφερε το WAM αναπαράγοντας δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Μαυριτανίας.

Η Μαυριτανία είχε πλήρη διπλωματικούς δεσμούς με το Ισραήλ, αλλά πάγωσε τις σχέσεις το 2009 ως απάντηση στον πόλεμο της Γάζας το 2008-09 αφήνοντας την Ιορδανία και την Αίγυπτο ως τα μόνα δύο αραβικά κράτη με διπλωματικούς δεσμούς, έως ότου το Ισραήλ και τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν την Πέμπτη συμφωνία που θα οδηγήσει σε πλήρη εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Πηγές: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα