ΑΘΗΝΑ
23:57
|
18.04.2024

«Είχαμε μια συζήτηση που έγινε την κατάλληλη στιγμή με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επείγουσα ανάγκη να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει σε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Είχαμε μια συζήτηση που έγινε την κατάλληλη στιγμή με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επείγουσα ανάγκη να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει σε tweet του Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  Μάικ Πομπέο, μετά την συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του.  «Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Σάντο Ντομίνγκο της Δομινικανής Δημοκρατίας. Ο υπουργός Πομπέο και ο υπουργός Εξωτερικών Τσάβουσογλου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της επείγουσας ανάγκης μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.  

Η ενημέρωση από την Τουρκική πλευρά όσον αφορά την συνάντηση Τσαβούσογλου-Πομπέο ήταν διαφορετική, αφού ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, μιλώντας στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu αναφέρθηκε μόνον στις δηλώσεις Μπάιντεν και στην Λιβύη, ως θέματα συζήτησης, παρά το ότι το tweet του Πομπέο μιλούσε για τις εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Μόνο το τουρκικό έθνος – και όχι οι ΗΠΑ – μπορεί να αποφασίσει να αλλάξει την κυβέρνηση και τον πρόεδρό του»  δήλωσε ο Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στις παρατηρήσεις του προεδρικού υποψηφίου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την Τουρκία.

«Απορρίπτουμε σθεναρά αυτές τις επιβολές» συμπλήρωσε στο  Anadolu μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στη Δομινικανή Δημοκρατία, προσθέτοντας ότι οι παρατηρήσεις του Μπάιντεν όσον αφορά την ανατροπή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές του 2023 είναι «αδαείς» Και δεν αναγνωρίζουν το τουρκικό έθνος.

«Οι Τσαβούσογλου και ο Πομπέο συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Λιβύη και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις επαφές σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων» ολοκληρώνει το ρεπορτάζ του για την συνάντηση το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα