ΑΘΗΝΑ
22:32
|
26.04.2024
Σήμερα η ένταση της πυρκαγιάς έχει μειωθεί και υπάρχει πολύ λιγότερος καπνός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών της Μεταμόρφωσης, που προκάλεσε την κατάρρευση μεγάλου μέρους του κτιρίου αλλά και τοξικό καπνό με αποτέλεσμα η Πολιτική Προστασία να εκδώσει σύσταση προς τους πολίτες προκειμένου για να προστατευθούν.

Ωστόσο, σήμερα η ένταση της πυρκαγιάς έχει μειωθεί και υπάρχει πολύ λιγότερος καπνός, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που αναφέρει ότι αποφεύχθηκε η επέκταση του μετώπου πυρκαγιάς σε άλλο κτήριο.

Πλέον τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων απασχολεί η πλήρης κατάσβεση των υλικών που συνεχίζουν να σιγοκαίγονται, καθώς το μεγάλο πυροθερμικό φορτίο, που έχει δημιουργηθεί λόγω της καύσιμης ύλης, καθιστά δύσκολη το έργο τους. 

Οι πυροσβέστες μπορούν σήμερα να πλησιάσουν το εσωτερικό του εργοστασίου. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 48 πυροσβέστες με 16 οχήματα, εθελοντές και μία ομάδα πεζοπόρου της ΕΜΑΚ, δύο ελικόπτερα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στη Μεταμόρφωση Αττικής, που είχε διακοπεί για ώρες το Σάββατο και μέχρι σήμερα γινόταν από δύο λωρίδες για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας. αλλά από τις 11.30 το πρωί γίνεται κανονικά σε όλο τον οδικό άξονα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Εφημερίδα Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα