ΑΘΗΝΑ
15:02
|
19.04.2024

Τουλάχιστον εννέα σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησε η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ σε πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα. Οι δυνάμεις ασφαλείας αγωνίζονταν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον εννέα σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησε η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ σε πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας αγωνίζονταν να ανακτήσουν τον έλεγχο του ξενοδοχείου Elite στην περιοχή της παραλίας Λίντο περισσότερο από μία ώρα μετά την έναρξη της επίθεσης την Κυριακή, εν μέσω φόβου ότι οι επιτιθέμενοι είχαν πάρει ομήρους.

Μεταξύ των νεκρών είναι δύο κυβερνητικοί υπάλληλοι, τρεις φρουροί της ξενοδοχειακής ασφάλειας και τέσσερις πολίτες, ανέφερε ο αστυνομικός Αχμέντ Μπασάν στο πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Ο λοχαγός Μοχάμεντ Χουσεΐν είπε στο Associated Press ότι η επίθεση ξεκίνησε με μια ισχυρή βόμβα αυτοκινήτου που έριξε τις πύλες ασφαλείας στο Elite Hotel. Στη συνέχεια, ένοπλοι έτρεξαν μέσα και πήραν όμηρους, κυρίως νεαρούς άνδρες και γυναίκες που γευμάτιζαν στο ξενοδοχείο.

Μέχρι στιγμής, οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν δύο από τους επιτιθέμενους στο ξενοδοχείο εν μέσω φόβων κρίσης ομήρων στο συγκρότημα, δήλωσε ο Ισμαήλ Μουχτάρ, εκπρόσωπος του υπουργείου πληροφοριών της Σομαλίας.

Η Σομαλία βυθίστηκε στο χάος μετά την ανατροπή του στρατιωτικού καθεστώτος του τότε Προέδρου Σίαντ Μπαρέ το 1991, που οδήγησε σε χρόνια φυλετικών πολέμων, ακολουθούμενη από την άνοδο της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ-Σαμπάμπ, η οποίο κάποτε έλεγχε μεγάλα μέρη της χώρας και το Μογκαντίσου.

Η Αλ-Σαμπάμπ εκδιώχθηκε από την πρωτεύουσα το 2011, αλλά οι μαχητές της συνεχίζουν να διεξάγουν πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση, πραγματοποιώντας τακτικά επιθέσεις τρομοκρατικού χαρακτήρα.

Πηγές: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα