ΑΘΗΝΑ
11:57
|
18.05.2024
Μετά την απόφαση του Αλασάν Ουαταρά να διεκδικήσει τρίτη θητεία στις προεδρικές εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν μέχρι τώρα σε τρεις ημέρες συγκρούσεων στην Ακτή του Ελεφαντοστού καθώς διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους μετά την απόφαση του προέδρου Αλασάν Ουαταρά να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις δύο ημερών μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών, αστυνομίας και υποστηρικτών του Ουαταράστην πόλη Νταουκρό, άλλοι δύο στην πόλη Μπονουά τις ημέρες της Τετάρτης και της Πέμπτης, κι ένας μόλις χθες, Σάββατο, πάλι στην Νταουκρό. Οι αντικυβερνητικές και φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες δύο ημέρες στην πόλη Γκαγκνουά.

«Λυπούμαστε για έναν θάνατο σε συγκρούσεις χθες το βράδυ και σήμερα μεταξύ εκείνων υπέρ και κατά μιας τρίτης θητείας του Ουαταρά», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γκαγκνουά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP.

Ο 78χρονος πρόεδρος Ουαταρά, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα κατέλθει στις προεδρικές εκλογές της 31ης Οκτωβρίου διεκδικώντας μια τρίτη θητεία, μια κίνηση που έγινε μετά το θάνατο του διαδόχου του και πρωθυπουργού Αμαντού Γκον Κουλιμπαλί λόγω καρδιακής προσβολής, κάτι που προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης.

Πηγές: Africanews, AFP, France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα